Mulan

Iată că, după o perioadă lungă de așteptare, a venit momentul să ne bucurăm de filme bune în cinematografe.

Unul dintre primele filme lansate luna aceasta este Mulan. Filmul Disney poate fi vizionat în cinematografele din țară începând cu data de 25 septembrie și este distribuit de Forum Film România.

Disney prezintă “Mulan”, un film de acțiune care reimaginează povestea legendarei luptătoare Hua Mulan, inspiratoarea unei legende vechi de 15 secole în China.

,,Mulan” spune povestea emoționantă și înălțătoare a tinerei și neînfricatei femei care a riscat totul de dragul familiei și a patriei sale, devenind una dintre cele mai mari luptătoare cunoscută vreodată în China.

Povestea a fost și va rămâne una dintre cele mai curajoase și puternice dintre toate filmele produse de Disney. Se întâmplă lucuri imprevizibile și există schimbări din multe puncte de vedere față de filmul animat original apărut în anul 1998. Povestea se potrivește perfect și în anul 2020, Disney dovedind încă o dată că realizează producții nemuritoare.

De asemenea, distribuția este foarte bine aleasă.
Cu o interpretare exemplară, Yifei Liu (,,The Forbidden Kingdom”, ,,Once Upon a Time”) devine Hua Mulan și reușește să transforme personajul animat într-o eroină cu adevărat puternică a cinematografie. Yifei Liu nu doar că a dat viață unui personaj animat admirat de multe generații, ci a reușit să își pună amprenta printr-o interpretare de excepție asupra unei producții cinematografice care va fi marcantă pentru generații întregi.

Din distribuție mai fac parte: Donnie Yen (“Rogue One: A Star Wars Story”, “Ip Man”); Tzi Ma (“The Farewell”, “The Quiet American”); Jason Scott Lee (“Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny”, “Soldier”); Yoson An (“The Meg”, “Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny”); Ron Yuan (“Marco Polo”, “The Accountant”); Rosalind Chao (“Plus One”, “Star Trek: Deep Space Nine”); Nelson Lee (“All Saints”, “I Was a Simple Man”); Cheng Pei-Pei (“Crouching Tiger, Hidden Dragon”, “Lilting”); Gong Li (“Memoirs of a Geisha”, “Raise the Red Lantern”) și Jet Li (“Shaolin Temple”, “Lethal Weapon 4”). 

Toată distribuția face o treabă foarte bună reușind să își interpreteze rolurile exemplar. Spectatorul este captat ușor în film, atât prin interpretări uimitoare, cât și prin efectele speciale.

Cadrele și imaginile sunt captivante, iar efectele speciale sunt spectaculoase.

Imaginile splendide cu peisaje, cadrele din palat sau de pe câmpul de luptă sunt imortalizate perfect și completate impecabil cu coloana sonoră ce ajută la intensificarea atmosferei dorite. Trebuie să menționez că 2 dintre piesele din soundtrack-ul filmului sunt cântate de Christina Aguilera. Cu o voce minunată, Christina ne încântă urechile cu 2 hit-uri despre virtute, onoare și iubire.

De asemenea, atenția la detalii pentru ținute și make-up este extraordinară. De la materiale superbe la accesorii ce îți luau ochii, fiecare detaliu este bine pus în evidență, iar tradițiile sunt bine păstrate și prezentate, toate aceste lucruri oferind autenticitate producției.

Inspirat de “Cântecul lui Mulan”, o legendă chinezească străveche, filmul de acțiune Mulan, produs de Disney, e o aventură epică, cu scene de acțiune coregrafiate de maeștrii Wu-shu celebri, cu imagini de o frumusețe ce îți va tăia respirația și care îți va transmite emoții pe care nu le vei putea ține în frâu.

Mulan este o poveste ce depășește granițe, în timp și spațiu, și care readuce în actualitate temele profunde ale onoarei, familiei, datoriei și o face într-un mod incredibil de emoționant și spectaculos, transformând o legendă chinezească nemuritoare într-o poveste relevantă în contemporan.

Personal, am vizionat filmul în format 3D la CinemaCity România și pot spune că m-am simțit ca și cum aș fi fost un personaj din film. Am trăit la intensitate maxima fiecare întâmplare și m-am bucurat de fiecare clipă petrecută în sala de cinema.

,,Mulan” este un film inspirațional, potrivit pentru toate vârstele, care reușește să te emoționeze și să te pună pe gânduri.

Din punctul meu de vedere, ,,Mulan” este un live-action ce face cinste studiourilor Walt Disney și îl recomand cu mare drag.

,,Mulan” are premiera în cinematografele din întreaga țară pe 25 septembrie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s