#UnitedShorts ­čĺŚ Trei scurtmetraje din colec╚Ťia Animest, livrate s─âpt─âm├ónal la tine acas─â

├Äncep├ónd de vineri, 8 mai, ╚Öi p├ón─â la marea revedere cu publicul din acest an, Animest invit─â iubitorii de film de pretutindeni ├«ntr-o c─âl─âtorie virtual─â prin lumea celor mai bune scurtmetraje de anima╚Ťie din istoria festivalului. Skhizein (r. Jeremy Clapin), c├ó╚Ötig─âtorul Trofeului Animest ├«n 2008, este primul scurtmetraj din seria curatoriat─â sub umbrela #UnitedShorts, disponibil─â gratuit pe www.animest.ro. Cea de-a 15-a edi╚Ťie a festivalului va avea loc anul acesta ├«n perioada 9-15 noiembrie, la Bucure╚Öti.

├Än ultimii ani, proiec╚Ťiile ├«n aer liber organizate pe timpul verii de cel mai mare festival de film de anima╚Ťie din estul Europei deveniser─â deja o tradi╚Ťie. ├Än a╚Öteptarea unei noi edi╚Ťii, o ampl─â colec╚Ťie de scurtmetraje fermeca publicul de toate v├órstele prezent la evenimentele culturale partenere. Anul acesta, p├ón─â la urm─âtoarea ├«nt├ólnire cu spectatorii, selec╚Ťia curatoriat─â de Animest va fi prezentat─â online. ├Än fiecare zi de luni, miercuri ╚Öi vineri, organizatorii vor publica pe site un nou scurtmetraj, nu doar din dorin╚Ťa de a sus╚Ťine comunitatea creatorilor ├«n aceast─â perioad─â, dar ╚Öi pentru a le oferi iubitorilor de film de anima╚Ťie ocazia de a urm─âri c├óteva dintre cele mai bune filme incluse sau nu ├«n selec╚Ťia festivalului de-a lungul timpului.

Skhizein, r. Jeremy Clapin┬á – Trofeul Animest 2008

├Äntre timp, ├«nscrierile la cea de-a 15-a edi╚Ťie Animest continu─â. P├ón─â pe 20 iunie, arti╚Ötii din ├«ntreaga lume ├«╚Öi pot ├«nscrie gratuit filmele de anima╚Ťie produse dup─â data de 1 ianuarie 2019, ├«ntr-una din cele ╚Öapte categorii: Lungmetraj, Scurtmetraj International, Film studen┼úesc, Videoclip, Scurtmetraj rom├ónesc, Minimest (scurtmetraje pentru copii) ╚Öi VR.

Sute de filme au fost deja ├«nscrise ├«n competi╚Ťie. Pentru cel de-al patrulea an consecutiv, c├ó╚Ötig─âtorul Trofeului Animest va intra automat pe lista nominaliz─ârilor din care membrii Academiei Americane de Film voteaz─â cele cinci scurtmetraje de anima┼úie finaliste. Animest este primul festival autohton care prime┼čte aceast─â distinc┼úie din partea Academiei Americane de Film ╚Öi este, de asemenea, Ambasadorul ├«n Rom├ónia al Premiilor Europene de Anima╚Ťie – Emile Awards.

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame

Las─â un r─âspuns

Completeaz─â mai jos detaliile tale sau d─â clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul t─âu WordPress.com. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul t─âu Google. Dezautentificare /  Schimb─â )

Poz─â Twitter

Comentezi folosind contul t─âu Twitter. Dezautentificare /  Schimb─â )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul t─âu Facebook. Dezautentificare /  Schimb─â )

Conectare la %s