Bloodshot

,,Bloodshot” este noul film distribuit în România de InterComFilm Distribution.

În anii ’90 vedeau lumina tiparului cărţile de benzi desenate Valiant “Bloodshot”, ce aveau să facă istorie, lansând un nou tip de super-erou, uman și imbatabil deopotrivă: un soldat de elită ucis în acţiune este readus la viaţă cu ajutorul tehnologiei şi transformat de o corporație în Bloodshot. Povestea a avut un succes răsunător, volumele Valiant vânzându-se în peste 81 de milioane de exemplare.

Trei decenii mai târziu, regizorul Dave Wilson și realizatorii “Deadpool” aduc povestea pe marile ecrane. După ce Ray Garrison (Vin Diesel) moare în misiune, corporația Rising Spirit Technologies (RST) îi inoculează în sânge o nano-tehnologie revoluţionară, menită să “recicleze” soldații și să-i optimizeze, făcându-i imuni la orice atac. Astfel, Ray se transformă în Bloodshot, un războinic cu abilități nemaivăzute: se vindecă singur, instantaneu, devine indestructibil. Dar, odată cu procesul de transformare a corpului său, corporația îi controlează și creierul. Când Ray începe să-şi amintească lucruri, suferă un şoc de proporţii și luptă să recapete controlul asupra propriei vieți.

Reclame
Reclame

Povestea este destul de captivantă și diferită de tipicele filme de acțiune cu împușcături și crime. Încă de la început acțiunea se complică, iar povestea devine imprevizibilă. Stai țintit în scaunul de cinema pe tot parcursul filmului pentru a vedea ce se întâmpla mai departe.

În regia lui Dave Wilson, expert în animații și jocuri video, filmul aduce un stil cinematografic inedit, incisiv, cu acţiune intensă, lupte, curse de motociclete și cascadorii impresionante. Scenografia și efectele vizuale fac deliciul fanilor SF, prezentând progresul pe care l-ar putea avea tehnologia în viitor.

Reclame

Totodată, Wilson a căutat să realizeze o estetică naturală şi realistă atât pentru decoruri, cât şi pentru cascadorii sau costume şi proteze. De exemplu, a ales ca actorii să joace într-o așa-zisă “cutie de nisip” pentru ca filmarea să arate cât mai spontan şi cât mai natural. De asemenea, s-au folosit foarte mult camerele de mână, care conferă un aer de cine-verité.

Bazat pe volumul Valiant Comic Book, scenariul este scris de Jeff Wadlow şi Eric Heisserer, după o poveste de Jeff Wadlow.

Așadar, echipa care a lucrat în spate este impresionantă și cuprinde nume sonore care inovează permanent. Efectele SF sunt pur și simplu wow și clar adaugă multe plusuri peliculei.

Reclame

Cadrele și imaginile sunt un alt punct forte al peliculei. Filmările realizate foarte atent care imortalizează și cele mai mici detalii, dar și cele cu peisaje sau din timpul luptelor surprind plăcut spectatorul, uneori imaginile fiind imortalizate din unghiuri total neașteptate.

De asemenea, cadrele în slow motion completează foarte bine producția.

Sunetele și coloana sonoră sunt foarte bine alese și intensifică o atmosferă dorită.

Reclame

Distribuția îi mai include pe Eiza Gonzalez, Sam Heughan, Toby Kebbell şi Guy Pearce.
Toți actorii își interpretează impecabil rolurile, însă este evident faptul că nimeni nu îl egalează pe Vin Diesel, acest rolul fiind ca o mănușă pentru el.

Nu pot să nu remarc însă asemănările, uneori chiar mult prea evidente cu alte idei și producții. Să fiu sincer cam toată pelicula mi s-a părut inspirată după filmul meu preferat, ,,Alita: Îngerul războinic”. Pe lângă ideea generală asemănătoare, inclusiv unele secvențe și imagini din ,,Bloodshot” îmi aminteau de Alita. De asemenea, are foarte multe elemente inspirate din filmele cu super-eroi. Știu că este greu să realizezi o producție 100% originală, însă ,,Bloodshot” aduce mult prea mult cu alte filme legendare și acest lucru duce la pierderea propriei identități.

Reclame
Reclame

Filmul durează 109 minute, este recomandat pentru audiență generală și distribuit în România de InterComFilm Distribution.

Din punctul meu de vedere, povestea este captivantă, cadrele și imaginile se văd genial pe marile ecrane (mai ales în sala IMAX de la Cinema City) și vi-l recomand să îl vedeți dacă vă pasionează producțiile de acțiune cu super-eroi și tehnologie avansată.

,,Bloodshot” are premiera în cinematografele din România pe 13 martie.

Reclame
Reclame
Reclame
Reclame
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s