Cazul lui Richard Jewell

,,Cazul lui Richard Jewell”/ ,,Richard Jewell” este cel mai nou film distribuit de Vertical Entertainment în România.

Reclame

Un film despre atentatul cu bombă de la Jocurile Olimpice de la Atlanta, din 1996, când, datorită vigilenței lui Jewell, unul dintre cei care asigura paza stadionului, o mulțime de vieți au fost salvate. Explozia a avut totuși loc, însă acest lucru s-a petrecut pe fondul retragerii spectatorilor de pe stadion, fiind evitată astfel o tragedie si mai mare. Cu toate acestea, viața lui Jewell a fost dată peste cap. În urma plasării sale pe lista de suspecți a FBI-ului, cele mai mici detalii ale vieții sale au fost investigate, iar mass media i-a urmărit fiecare mișcare mai multe luni și l-a tratat drept principal suspect al atentatului.

Reclame

Povestea are un impact foarte puternic, pentru că aduce în prim-plan un caz de terorism și erorile pe care le-au făcut poliția și presa din dorința arzătoare de a găsi făptașul.

Putem vedea cum poliția a influențat presa, iar presa poliția. A fost un cerc vicios în care viața lui Richard a fost dată peste cap complet.

Ecranizarea acestui caz șocant este uimitoare. Îmi place cum a fost pusă în evidență povestea, regia aparținându-i inegalabilului Clint Eastwood, scenariul lui Billy Ray și are la bază articolul din Vanity Fair publicat în anul 1997 de Marie Brenner.

Reclame

Trebuie să menționez faptul că scenariul mi se pare foarte bun, iar fiecare replică este foarte bine aleasă, fapt ce oferă autenticitate filmului.

Am trăit la intensitate maximă fiecare moment al producției, totul fiind imprevizibil.

Filmul este unul foarte bun ce își merită nominalizările la Oscar, dar și celelalte premii obținute.

Reclame

Distribuția este aleasă perfect. Fiecare actor își interpretează impecabil rolul. Paul Walter Hauser (Richard Jewell) are o interpretare extrem de bună. Este original, oferă credibilitate personajului și se observă că este un actor foarte talentat.

De asemenea, Kathy Bates (Bobi Jewell) are o interpretare fantastică. Din punctul meu de vedere, ea este una dintre cele mai bune actrițe de la Hollywood și fiecare interpretare pe care o are este perfectă. Nici de această dată nu mă dezamăgește și are cu adevărat o interpretare demnă de Oscar.

Reclame

Cadrele și imaginile sunt foarte bine alese. Imaginile de ansamblul, dar și cele detaliate surprind foarte bine acțiunea personajelor.

Filmul are amprenta lui Clint ce a reușit să aducă în prim-plan o poveste cu care ,,a dat lovitura”.

Reclame

Din punctul meu de vedere, ,, Cazul lui Richard Jewell” este un film demn de Oscar pe care vi-l recomand cu drag.

,,Cazul lui Richard Jewell” are premiera în cinematografele din România pe data de 14 februarie.

With love,
Cristian ❤️

Reclame
Reclame
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s