Paradisul, probabil/ It Must Be Heaven

„Paradisul, probabil” / „It Must Be Heaven” – din ianuarie în cinema, o comedie de EliaSuleiman, despre banalitatea și absurditatea vieții cotidiene.

Câştigătoare a unei menţiuni speciale în competiţia Festivalului de la Cannes din acestan, „It Must Be Heaven”/ „Paradisul, probabil”, noua comedie a lui Elia Suleiman, redăcălătoria cineastului prin diferite oraşe ale lumii, unde descoperă paralele neaşteptatecu Palestina sa natală.

În calitate de regizor, scenarist, dar și de actor principal al filmului cu care a ajuns pentru atreia oară în competiția oficială a festivalului de la Cannes, Elia Suleiman surprinde în„Paradisul, probabil”, prin viniete intime şi emoționante, felii de viață memorabile dinNazaret, Paris și New York. Distribuit de Independența Film, „Paradisul, probabil” va rula în cinematografele din România din 3 ianuarie 2020.

SINOPSISES emigrează din Palestina în căutarea unui nou „acasă”, însă, își dă seama curând că țarasa de origine îl urmează ca o umbră. Promisiunea unei vieți noi se transformă rapid într-ocomedie absurdă. Oricât de departe ar călători, de la Paris la New York, apare ceva care-iamintește de patria lăsată în urmă. Un film în cheie comincă, semnat de regizorul multi-premiat Elia Suleiman, care explorează noțiuni precum identitatea, naționalitatea șiapartenența și în care cineastul-actor pune o întrebare fundamentală: unde te poți simți„acasă”?.

Trailer oficial: https://youtu.be/ZwetZsJLBQ8

„Dacă în filmele mele anterioare, Palestina era imaginată ca un microcosmos al lumii, cunoul meu film, Paradisul, probabil, lumea devine microcosmos al Palestinei”, declarăregizorul Elia Suleiman. „Filmul arată situații obișnuite de zi cu zi ale oamenilor din întreagalume care trăiesc într-un climat de tensiune geopolitică globală. Iar violența care izbucneșteîntr-un loc este similară cu violența care izbucnește într-un alt loc. Imaginile și sunetele careconțin această violență sau tensiune sunt resimțite în toate centrele lumii și nu, ca în trecut,doar undeva în colțurile îndepărtate ale omenirii. Există puncte de control în fiecare țară înaeroporturi și în mall-uri. Sirenele poliției și alarmele de securitate nu mai sunt intermitente,ci constante. Mai degrabă decât să se concentreze pe imaginea de ansamblu, adeseaexpusă de mass-media și nu foarte corect abordată, Paradisul, probabil se preocupă cumomente marginale, banale și în afara zonei de interes a presei. Abordează ceea ce esteintim, tandru și emoțional.”

Inspirat și din momente reale din experiența de viață a autorului, în „Paradisul, probabil””regizorul-actor îşi foloseşte faţa şi trupul ca să exprime sufletul Palestinei”, scrie HollywoodReporter. Din distribuția filmului fac parte Vincent Maraval, producătorul filmelor lui EliaSuleiman, precum și celebrul actor Gael García Bernal.

Născut la Nazaret în 1960, Elia Suleiman e un cunoscut cineast, care a realizat patrulungmetraje de ficțiune începând cu „Chronicle of a Disappearance”, premiat pentru debut laVeneția în 1996. Din 2002, filmele sale au fost incluse în selecția oficială de la Cannes:„Divine Intervention” (2002, Premiul Juriului și Premiul FIPRESCI), „The Time ThatRemains” (2009) și „It Must Be Heaven” (2019).

Distribuit de Independența Film, „Paradisul, probabil” / „It Must Be Heaven” va rula în cinematografele din: București (Cinema Elvira Popescu, Cineplexx Băneasa, Cinema Europa, Cinema Muzeul Țăranului, Cinemateca Union și Hollywood Multiplex), Cluj (Cinema Victoria, Cinema Arta), Craiova (Cinema Patria), Iași (Ateneu), Pitești (Cinema Trivale), Sfântu Gheorghe (Cityplex Arta), Sibiu (CineGold), Târgu Mureș (Cinema Arta) și Vaslui (Cityplex).

With love,
Cristian ❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s