Star Wars: Skywalker – Ascensiunea

,,Star Wars: Skywalker – Ascensiunea” este noul film distribuit de Forum Film România.

Lucasfilm și directorul J. J. Abrams își unesc forțele încă o dată pentru a “conduce” spectatorii printr-o călătorie epică, către o galaxie foarte îndepărtată, în capitolul final din saga Skywalker. Aici se vor naște noi legende și va avea loc lupta finală pentru libertate.

,,Skywalker-Ascensiunea” e cel de al nouălea episod din ceea ce a ajuns cu timpul să fie cunoscută drept Saga Skywalker. Această saga e compusă dintr-o trilogie de trilogii. Adică, de trei ori câte trei filme, prezentate într-o cronologie neconvențională.

Prima trilogie cuprinde episoadele de mijloc: IV, V și VI sau “A New Hope” (1977), “The Empire Strikes Back” (1980) și “Return of the Jedi (1983).

A doua trilogie e un ‘prequel’ alcătuit din episoadele I, II și III: “The Phantom Menace” (1999), “Attack of the Clones” (2002) și “Revenge of the Sith” (2005).

Cea de-a treia trilogie e un așa numit ‘sequel’ ce vine cu episoadele VII, VIII și IX: “The Force Awakens” (2015), “The Last Jedi” (2017) și mult așteptatul “The Rise of Skywalker” (2019).

Fiecare trilogie se concentrează pe câte o generație a faimoasei familii Skywalker: prima urmărește aventurile fraților Luke și Leia și ale maleficului lor tată, Anakin, rebotezat Darth Vader; a doua dezvăluie aventurile lui Anakin tânăr; a treia ne vorbește despre Kylo Ren, fiul Prințesei Leia și nepotul lui Anakin.

Acest ultim capitol din Saga Skywalker este punctul terminus al unei aventuri care s-a întins pe o perioadă de 5 decenii. Odată cu schimbarea generațiilor Skywalker s-au schimbat și generațiile de fani, dar fascinația pentru Universul Star Wars a rămas aceeași.

Nu cred că există persoană care să nu fi auzit măcar odată despre Universul Star Wars. Ceea ce au reușit să creeze producătorii de-a lungul acestor 5 decenii este pur și simplu legendar.

Chiar dacă seria a ajuns la final, Star Wars va rămâne în istoria cinematografiei și in inimile miliardelor de fani din toată lumea.

Însă mă bucur că studioul a anunțat că vor urma să fie produse și lansate, în decursul anilor viitori, producții ce vor aduce în prim plan poveștile îndependente ale personajelor principale din Star Wars.

Având toată această istorie în spate, regizorul JJ Abrams a admis: “Finalurile sunt lucrurile care mă sperie cel mai tare”. E absolut normal. Să ai pe mână încheierea unei serii selectate în vederea prezervării de Biblioteca Congresului American pentru “rolul ei cultural, istoric și estetic”, e o responsabilitate uriașă.

JJ Abrams știe foarte bine că generațiile de puști care au încercat, din ‘77 încoace, să mute mașinile din parcare cu puterea minții, precum și părinții lor care apar costumați în soldați imperiali pe la Comicon-uri, sunt mult mai mulți și mai importanți decât bibliotecarii de la Library of Congress, iar împreună, hoardele de fani și înțelepții custozi ai culturii contemporane au așteptări mari și nu pot fi dezamăgiți.

JJ Abrams: “Skywalker-Ascensiunea trebuie să ofere fanilor un final emoționant și revelator. Filmul trebuie să răspundă la o mulțime de întrebări și să lămurească o sumă de mistere rămase fără explicație. Dacă, peste ani, cineva va urmări Saga Skywalker, toate cele 9 filme, vreau să mă asigur că acest ipotetic viitor spectator va avea în fața ochilor o poveste nu doar emoționantă și captivantă, ci și legată, plauzibilă, coerentă.”

Filmul îi readuce în prim plan pe bine-cunoscuții actori: Carrie Fisher, Mark Hamill, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Anthony Daniels, Naomi Ackie, Domhnall Gleeson, Richard E. Grant, Lupita Nyong’o, Keri Russell, Joonas Suotamo, Kelly Marie Tran, Ian McDiarmid, Billy Dee Williams și mulți alții.

Cu interpretări ce nu lasă loc de comentarii, iubiții actori au pe umeri responsabilitatea de a oferi spectatorilor emoția și puterea pe care o așteaptă publicul pentru acest ultim episod, însă nu dezamăgesc. Cu interpretări de excepție, ei transmit dincolo de ecrane trăirile și captează spectatorul cu ușurință în poveste.

Pentru fani, „Star Wars” va fi ca un roller-coaster cu multe momente extrem de emoționante și momente fulminante de acțiune intensă.

Nimic nu vă poate pregati pentru ceea ce se va întampla pe parcursul filmului! Pe lângă lupta dintre bine și rău, sunt mult mai multe în joc, acțiunea devenind una extrem de complexă deoarece toate personajelor vor contribui la acțiune și la încheierea poveștii. Vor apărea umbre ale trecutului și momente ce vor schimba deciziile personajelor.

Așadar, vom avea partea de foarte multe personaje, care poate v-au fost drage în filmele trecute, iar acum veți avea ocazia să le revedeți, plus personaje noi, bineînțeles.

Așteptați-vă la multe întorsături de situație, reglări de conturi, multă acțiune și mai multă emoție pură. Chiar dacă filmul are o durată de 3 ore, vă asigur că se merită pe deplin. Toată producția va fi una ,,explozivă”!

Cadrele și imaginile sunt spectaculoase și se completează perfect cu acțiunea personajelor, iar efectele speciale sunt extrem de bine realizate și te captează în poveste încă din primele minute.

Coloana sonoră completează perfect peisajul întregii pelicule și reușește să intensifice perfect atmosfera dorită.

Nu vă voi divulga mai mult detalii întrucât vă îndemn să mergeți să vizionați ,,Star Wars: Skywalker – Ascensiunea” cât mai curând.

Din punctul meu de vedere, finalul Star Wars este uimitor, exploziv și foarte foarte bun!

Recomand acest film tuturor iubitorilor de producții de acțiune și bineînțeles tuturor fanilor Star Wars, va fi un film pentru gusturilor tuturor și va satisface în totalitate atât copiii cât și adulții.

Filmul ,,Star Wars: The Rise of Skywalker”  este distribuit de Forum Film România și este de azi la cinema în formatele 2D, 3D, IMAX, dublat și subtitrat.

With love,
Cristian ❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s