Copilul-problemă/ System Crasher

Luni am avut plăcerea de a viziona filmul ,,Copilul-problemă” la Cinema City România.

La nouă ani, Benni este deja ceea ce asistenţii sociali numesc un „copil-problemă” şi este clar că nu are de gând să se schimbe. Pentru că Benni are un singur ţel: să ajungă acasă, la mama ei! Angajații de la protecţia copilului încearcă din răsputeri să găsească un cămin stabil pentru Benni. Așa ajung la Micha, un psiholog specializat în management-ul agresivităţii, care o însoţește pe Benni la şcoală. O rază de speranţă îşi face apariţia.

Va reuşi Micha acolo unde toţi ceilalţi au eşuat? Va primi Benni atenția și afecțiunea celor din jur?

O poveste diferită și foarte captivantă pusă în scenă așa cum nu se putea mai bine.

Câștigator al trofeului Alfred Bauer la Berlinale 2019 și al premiului publicului la TIFF 2019, filmul suprinde plăcut prin multe aspecte.

Filmul prezintă o dramă autentică a unui copil bolnav ce își dorește doar să stea cu mama ei.

Distribuția este de excepție. Tânăra actriță din rolul principal, Helena Zengel, are o interpretare remarcabilă. Este incredibil cum un copil de doar 9 ani a interpretat cu atâta perfecțiune un rol extrem de complicat. Emoția pe care o transmite pe toată durata filmului trece de ecrane și captează spectatorul în poveste. Cu alte cuvinte, stai cu sufletul la gură pe toată durata filmului, fiecare acțiune a copilei fiind imprevizibilă.

Regia și scenariul producției aparțin Norei Fingscheidt. Ea a reușit să realizeze exemplar o peliculă atipică ce conturează o poveste dramatică.

Cadrele și imaginile prezentate în producție sunt, de asemenea, un punct forte al filmului. Filmările sunt foarte bine realizate, iar cadrele de ansamblu din pădure completează perfect acțiunea personajelor. Inclusiv cadrele alternative din momentele în care copila se află în momentele de suferință, evidențiază perfect drama prin care trece.

De asemenea, sunetele și coloana sonoră completează perfect ansamblul și intensifică atmosfera dorită.

Din punctul meu de vedere, ,,Copilul-problemă” este un film excepțional de bun care merită vizionat atât pentru poveste, cât în mod special pentru interpretarea copilei. Eu vă recomand filmul cu căldură!

,,Copilul-problemă” poate fi vizionat începând cu 4 decembrie în cinematografele Cinema City din toată țara.

With love,
Cristian ❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s