Marea provocare: Le Mans ’66/ The Grand Challenge: Le Mans ’66

,,Marea provocare: Le Mans ’66″/ ,,The Grand Challenge: Le Mans ’66” este noul film distribuit de Odeon Film în România.

Câștigătorii premiului Oscar, Matt Damon și Christian Bale sunt protagoniștii filmului Marea provocare: Le Mans ’66. Filmul este bazat după o poveste adevărată, inspirată din viața lui Carroll Shelby (Damon), un designer revoluționar al industriei americane de mașini și a neînfricatului șofer britanic Ken Miles (Bale). Ei s-au luptat cu birocrația corporatistă, cu legile fizicii, cât și cu propri demoni pentru a putea construi o mașină de curse revoluționară pentru compania Ford Motor Company. Astfel, au reușit să detroneze titlul deținut de Enzo Ferrari în cadrul cursei de 24 de ore din Franța din 1966, pe pista Le Mans.Pornind de la o poveste reală, regizorul James Mangold celebru pentru producțiile ,,Povestea lui Johhny Cash” (2005) și ,,Logan” (2017), ne încântă anul acesta cu ecranizarea luptei dintre Ford și Ferrari. O peliculă biografică plină de acțiune, dramă și dorință de a învinge, ,,Marea provocare: Le Mans ’66” este o ecranizare interesantă a luptei dintre două mari brand-uri de mașina ce au fost în concurență încă de la aparițiile lor pe piață.

Scenariul filmului este scris de by Jez Butterworth, John-Henry Butterworth și Jason Keller.Filmările au început în iulie 2018, au ținut 67 de zile și locurile în care s-au făcut au fost numeroase: California, New Orleans, Louisiana, Atlanta, Savannah, Statesboro, Georgia și bineînțeles la Le Mans, Franța.

În rolurile principale apar doi dintre cei mai talentați și apreciați actori de la Hollywood, Matt Damon și Christian Bale. Cei doi sunt prieteni apropiați în această peliculă și își interpretează rolurile așa cum nu se putea mai bine. Mimica, gesturile și carisma sunt cele ce vin la pachet cu talentul incontestabil ce reușesc să-i transforme pe cei doi în protagoniștii perfecți pentru rolurile principale.Cadrele și imaginile se completează perfect cu acțiunea personajelor. Filmările de ansamblu cu peisaje sau cele din timpul curselor sunt cele mai interesante. Acțiunea personajelor sau întrecerile dintre mașini sunt imortalizate din unghiuri neașteptate și astfel imaginile sunt mai impresionante.

De asemenea, sunetele mașinilor și roților, dar și muzica sunt alt punct forte al filmului, întrucât ajută la intensificarea acțiunii.Din punctul meu de vedere, ,,Marea provocare: Le Mans ’66” este un film ce merită vizionat în mod special pentru poveste, dar și pentru punerea în scenă. Este un film foarte bun ce te ține cu sufletul la gură constant și pe care vi-l recomand. ,,Marea provocare: Le Mans ’66” are premiera în România pe 15 noiembrie.

With love,
Cristian ❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s