Zombieland: Rundă dublă/ Zombieland: Double Tap

“Zombieland: Rundă dublă” este noul film distribuit de InterComFilm în România.

În 2009, primul “Zombieland” s-a bucurat de un succes răsunător la critici și la box-office, cumulând încasări de peste 100 de milioane de dolari. Bazat pe cultura pop și ironie, filmul – o combinație de comedie, acțiune și horror cu zombie- a lansat chiar un nou gen: zomedy. Noul scenariu nu se lasă mai prejos, purtând cinefilii într-o nouă epocă Zombieland – o lume post-apocaliptică, primejdioasăși lipsită de orice reguli şi principii, dar atât de amuzantă!A durat 10 ani să apară acest sequel, dar producătorii s-au asigurat că au scenariul perfect pentru a-i impresiona pe fani. De-a lungul anilor, actorii din distribuţie au ținut legătura, iar“chimia” dintre eise transmite și publicului. Dincolo de acțiune și efecte speciale, farmecul poveștii și secretul prizei la public îl reprezintă tocmai conexiunea specială dintre personaje.

Deopotrivă comică și violentă, povestea ne poartă de la Casa Albă până în inima continentului american. Tallahassee (Woody Harrelson), Columbus (Jesse Eisenberg) și surorile Wichita (Emma Stone) și Little Rock (Abigail Breslin) locuiesc de ani buni la Casa Albă, ba au mai și redecorat-o. Până când mezina Little Rock,plictisită de viața monotonă și dornică să-și afirme independența, pleacă în lume să cunoască alți puștani, ceea ce obligă restul “familiei” să pornească în căutarea ei și să înfrunte pericolele de afară. Trebuie să o găsească înaintea zombilor! Pe drum întâlnesc alţi supravieţuitori, iar călătoria le rezervă surprize, dar provocarea supremă este să rămână uniți. Au reușit să supraviețuiască atâta timp fiindcăau respectat cu sfințenie 73 de reguli. Cea mai importantă: “runda dublă”, adică să împuști de două ori un zombie ca să te asiguri că l-ai exterminat. Acum, regulilenu mai suntde ajuns. Între timp, au apărut noi specii de zombie – mai puternici, mai agili, unii chiar rezistenți la dubla împuşcătură.

Totodată, relația dintre Columbus și Wichita ajunsese la un nou nivel, dar lucrurile se complică, și mai intră în scenă și Madison. Romantismul ăsta e ceva… de groază! Completează cu brio tabloul Berkeley- exact tipul de Casanova hippie căruia Tallahassee i-ar rupe de drag oasele, și Nevada (Rosario Dawson) – pe cât de senzuală, pe atât de periculoasă. Iată, așadar, un mix de acțiune horror și umor negru, asezonate cu puțină drama și un strop deromance, cu accente kitsch în stil Elvis și un (soi de) Babylon desprins din cultura hippie – toate acestea, doar în “Zombieland: Double Tap” / “Zombieland: Rundă dublă”.

Ca și primul Zombieland, noul film are secvenţe care-ţi ridică tensiunea când zombii atacă în haită, dar introduce și elemente noi, actualizând percepția publicului despre strigoi. Designerul de costume, specialiștii în machiaj, artiștii digitalivizionari și cascadorii s-au întrecut în creativitate la efectele speciale, prezentându-ne noi tipuri de zombie, care mai de care mai fioroși și mai credibili.

Filmările s-au realizat în mai multe orașe din statul american Georgia, precum și în studiourile de la Pinewood. Regia îi aparține lui Ruben Fleischer, care a creat și “Venom”, iar scenariul este semnat de Dave Callaham, Rhett Reese și Paul Wernick – cunoscuți pentru celebrul “Deadpool”. Din distribuție fac parte laureata cu Oscar Emma Stoneși cinci nominalizați: Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Abigail Breslin, Bill Murray și Dan Aykroyd, cărora li se adaugă Rosario Dawson și Luke Wilson.

Având o durată de 99 de minute, filmul prezentat de Columbia Pictures, în cooperare cu Pariah și 2.0 Entertainment, este nerecomandat persoanelor sub 15 ani și distribuit în România de InterComFilm Distribution.

Povestea este una captivantă și ,,însângerată”. Au loc multe împușcături bătăi și certuri, camerele surprinzându-le din diferite unghiuri și evidențiate foarte bine.

Îmi place că au fost realizate cadre în slow motion din timpul confruntărilor, iar imaginile de ansamblu sunt foarte bine completate cu acțiunea personajelor.

Madison este personajul care condimentează producția și te face sa râzi constant. Aparițiile ei sunt absolut delicioase.

Consider că, “Zombieland: Rundă dublă” este un film horror condimentat cu multă comedie ce aduce în actualitate tema zombilor. Chiar dacă tema abordată este una supra-exploatată, filmul are ceva catcy. Este un horror comic cu multă acțiune și senzații tari pe care îl recomand.

Filmul are premiera pe 25 octombrie în cinematografele din întreaga țară.

With love,
Cristian ❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s