Valea Orbilor

Ieri am avut plăcerea de a viziona filmul românesc ,,Valea Orbilor” la Cinema City România.

Pe fundalul unor evenimente istorice întâmplate în vara anului 1940, moment în care Ungaria, prin Tratatul de la Viena dobândește 43.492 km pătrați din Transilvania, se desfășoară povestea de dragoste dintre o tânără româncă (Rozalia) şi un tânăr maghiar (Şandor).

O poveste de dragoste, moarte, suflet și fragilitatea existenţei umane. Odissea unui bărbat care se luptă din răsputeri pentru a o salva pe femeia pe care o iubeşte.

Povestea istorică prezentată în peliculă este una tragică, mai ales pentru faptul că este reală, iar astfel de evenimente chiar au avut loc cu ani în urmă.

Filmul este scris și regizat de Ioan Ionescu care s-a aventurat cu mult curaj în prezentarea acestui subiect sensibil și foarte controversat. El a facut o trabă excepțională și cu toate că filmul a așteptat mai bine de 3 ani pentru a fi lansat, Ioan Ionescu a făcut tot ce a putut pentru a ne prezenta acest film istoric.

Din distribuție fac parte oameni minunați și extrem de talentați. Se vede faptul că au jucat cu mare plăcere și că au dat tot ceea ce a fost mai bun pentru a obține o peliculă românească de referință. În rolurile principale îi avem pe superba Ela Prodan și pe talentatul Andrei Dorel Stan. Aceștia formează un cuplu superb în film, sunt îndrăgostiți și foarte curajoși. Drumul lor este plin de obstacole, însă prin puterea lor merg mai departe în realizarea visului comun.

Cadrele de fundal sunt superbe, astfel România este foarte bine prezentată și promovată prin această producție. De asemenea, detaliile sunt foarte importante, iar efectele sunt bine realizate.

Costumele sunt un punct forte al filmului. Ținutele tuturor celor din film sunt autentice, iile fiind elementul cel mai spectaculos al oricărei ținute. Aceste porturi tradiționale autentice oferă autenticitate peliculei, lucru foarte important.

Din punctul meu de vedere, filmul evidențiază o realitate cruntă care a marcat generațiile anilor 40’ și care a rămas în istoria țării ca fiind un eveniment tragic.

Este un film pe care îl recomand oamenilor de toate vârstele, este un film real și sincer.

Filmul are premiera pe 18 octombrie și poate fi vizionat în cinematografele Cinema City din România.

With love,
Cristian ❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s