Joker

,,Joker” este noul film distribuit de Vertical Entertainment în România.Studiul unui personaj disprețuit de societate care devine nu doar un sumbru caz social; ci și o poveste moralizatoare. Robert de Niro apare în rolul unei gazde de talk-show care îl face pe Joker să își piardă mințile. În King of Comedy, personajul lui De Niro, comediant ratat, răpea pe un moderator de succes, dar de data aceasta rolurile se vor inversa: De Niro va fi moderatorul plin de el. ,,Joker” este un film thriller psihologic ce are la bazat renumitul personaj DC Comics cu același nume.

Pelicula este distribuită de Warner Bros. Pictures și inaugurează lansarea DC Black, o serie de filme bazate pe personajele DC, separat de DC Extended Universe.

Așadar, Joker devine un personaj de filme thriller, dramă și crimă.Todd Phillips este atât regizorul cât și scenaristul filmului. Scott Silver ajută și el la scrierea scenariului.

În rolul principal îl avem pe Joaquin Phoenix ce se transformă impecabil într-un om ce își pierde complet mințile. Personal consider că punctul central al filmului este interpretarea lui. Prin carismă, mimică, gesturi, Joaquin transformă personajul într-unul emblematic și îi oferă unicitate. Cu toate că inițial, Joaquin a refuzat acest personaj, la insistențele echipei, acesta a acceptat. El s-a transformat complet pentru a interpreta acest personaj, slăbind și un număr considerabil de kilograme. Joacă un rol foarte greu, un rol ce îi poate aduce o nominalizare la premiile Oscar. Pe tot parcursul filmului, Joker trece prin multe situații stânjenitoare, dure, triste și revoltătoare. Este o continua transformare a unui om cu probleme psihice, într-un ,,erou” al societății. Sunt extrem de multe lucuri de scris despre acest personaj, însă vă las plăcerea de a descoperii singuri dedesubturile acestuia. Din distribuție mai fac parte și Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy și mulți alții. Aceștia fac o treabă excepțională și își interpretează rolurile natural.

Cadrele și imaginile se completează perfect cu acțiunea personajelor, iar muzica și sunetele aprofundează atmosfera dorită. Cadrele de ansamblu din timpu protestului sau cele ce îi evidențiază trăirile lui Arthur crează o imagine ce transmite publicului sentimente și trăiri. Coloana sonora este de excepție, cu ajutorul melodiilor se creează atmosfera de tensiune, tristețe și revoltă. Din punctul meu de vedere, filmul este unul trist, dur și care evidențiază cu adevărat trăsăturile societății în care trăim. Este o peliculă ce te pune cu adevărat pe gânduri și ce transmite mesaje reale, sincere și de care lumea are nevoie. Este total imprevizibil tot ceea ce se petrecere pe parcursul producției , de aceea ești ținut cu sufletul la gură încă din primele minute și până la terminarea filmului.

Recomand filmul pasionaților de pelicule thriller și dramă, dar și fanilor DC.,,Joker” are premiera în România pe 4 octombrie.

With love,
Cristian ❤️

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s