Mosley: Povestea trolifanților

„Mosley: Povestea trolifanților” este cea mai noua animație distribuită de Ro Image 2000. Pentru a-și salva familia, Mosley pornește într-o aventură fantastică pentru a-i găsi pe Cei Drepți, dar, spre marea lui surpriză, află un secret care îi dezvăluie adevărul despre propriul său neam…

Mosley, alături de familia lui de Trolifanți patrupezi, trăiește ca simplu muncitor la ferma deținută de Simon, un individ extrem de nemilos.

Într-o seară, după ce Mosley a tras cu plugul toată ziua, fiul său, Rue, vine să-i spună foarte entuziasmat că a descoperit ceva magic în pădurea de lângă fermă. Bera, soția însărcinată a lui Mosley, își convinge soțul să meargă cu Rue acolo, să vadă despre ce e vorba.Deși e frânt de oboseală, Mosley se lasă înduplecat de fiul său, și merge în pădure. Acolo, Rue îi arată ce descoperise: o peșteră ai cărei pereți erau acoperiți cu desene care reprezentau Trolifanți ca și ei, cu imensa deosebire că aceștia umblau drept, în două picioare, și aveau… mâini. Oare din ce motiv necunoscut ajunseseră Trolifanții să umble cocoșați, în patru picioare, și să nu mai aibă mâini?!

Așadar, Mosley e decis să dea de Cei Drepți, care ar urma să-l elibereze pe el și familia lui din sclavie, și să le ofere libertatea mult visată. Însă această misiune va fi extrem de periculoasă, căci pe urmele lui pornește Warfield, un vânător foarte brutal. Va reuși, oare, Mosley să ajungă în fantasticul oraș Kinesareath, lăcașul Celor Drepți, înainte ca Warfield să-l captureze, soția lui să nască, și fiul său, Rue, să fie vândut altui fermier?

Ca și cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, Mosley descoperă că Cei Drepți nu sunt deloc așa cum și-i imagina, și că nu pot să-l ajute să găsească libertatea, așa că va fi nevoit să se ridice și el la luptă împotriva inamicilor, și să descătușeze, astfel, magia care îl va ajuta să devină, la rândul lui, Cel Drept.Povestea filmului este una interesantă și foarte captivantă. Îmi place ideea de creare a unor personaje mitice, diferite, frumoase și inteligente.

Filmul este unul de familie, relaxant, care te trece prin toate stările.

Sunt momente de tristețe și dezamagire pentru Mostley și familia lui, dar Mosley are mult curaj și reușește să se lupte cu propriile forțe împotriva răului.
Cadrele și imaginile sunt atent lucrate, detaliile fiind cele mai importante. Îmi place explozia de culoare întâlnită în film și rapiditatea mișcărilor personajelor și a imaginilor, ceea ce înseamnă că animația a fost atent lucrată, iar timpul de execuție a fost lung. Cadrele din întuneric sunt foarte bine surprinse, iar licuricii sunt foarte bine conturați și puși în evidență.

Cadrele cu peisaje sunt un alt punct forte, întrucât acestea sunt foarte bine detaliate și scot în evidență locuri superbe. De asemenea, muzica și sunetele se completează inedit cu secvențele.

Kirby Atkins este regizorul și scenaristul animației. Acesta reușește să creeze o animație cu tâlc, emoționată și unică. Din punctul meu de vedere, animația este una interesantă, povestea fiind chiar captivantă și astfel recomand acest film tuturor celor ce vor să iasă din cotidian și să pătrundă într-o lume fantastică. Desenul animat „Mosley: Povestea trolifanților” poate fi vizionat începând cu 4 octombrie în cinematografele din întreaga țară.

With love,
Cristian ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s