Monștri.

După un parcurs festivalier de succes, ,,Monștri.”, de Marius Olteanu, ajunge în cinematografele din România pe 27 septembrie, distribuit de Transilvania Film. Înainte de lansarea filmului, publicul din țară va avea ocazia să-i întâlnească pe regizorul și protagoniștii filmului la proiecțiile de gală din Timișoara (19 septembrie), Brașov (20 septembrie), Sfântu Gheorghe (21 septembrie), Cluj-Napoca (25 septembrie), Iași (26 septembrie) și Ploiești (28 septembrie). Bucureștenii vor urmări filmul în avanpremieră, în prezența echipei, pe 24 septembrie, la Cinema Elvire Popesco.

 ,,Remarcabil, inteligent, surprinzător, plin de compasiune’’, după cum îl descrie publicația internațională Variety, debutul regizorului Marius Olteanu a avut premiera internațională în secțiunea Forum a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, unde a fost recompensat cu Premiul Publicului Taggespiegel. În luna martie, a câștigat Marele Premiu la Sofia și recent a obținut Trofeul Golden Mimosa pentru cel mai bun scenariu în Muntenegru, la Herceg Novi. În România, filmul a rulat în avanpremieră la TIFF, unde a unde a obținut Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut.,,Monștri.” prezintă o zi, posibil ultima, din viaţa unui cuplu. Ea caută confirmări. El se caută pe sine. Împart același pat de ani buni, dar de ceva vreme nu par să mai meargă pe același drum. După o noapte petrecută separat, fiecare în compania altui străin, Dana (Judith State) şi Arthur (Cristian Popa) ajung în fața celei mai importante decizii. Lipsa de asumare și problemele de comunicare pot distruge căsnicii, dar iubirea nu naște monștri.

,,O poveste de iubire profundă și provocatoare’’ (Cineuropa) și ,,o explorare complexă a sexualității’’ (IONCINEMA), filmul se remarcă printr-o ,,stilistică îndrăzneață, folosind încadraturi variabile pentru a ilustra izolarea claustrofobă a celor doi protagoniști.’’ (The Hollywood Reporter).,,Fiecare om a  experimentat teama de a fi el însuși, întrebându-se cum e mai bine să iubească și să fie iubit. Monștri. este un film despre și pentru oameni care caută curajul de a iubi și de a fi acceptați așa cum sunt.’’ (Marius Olteanu)

Din distribuție mai fac parte actorii Șerban Pavlu, Dorina Lazăr și Alex Potocean. Imaginea filmului este semnată de Luchian Ciobanu, scenografia de Alexandra Alma Ungureanu Stroe, montajul de Ioachim Stroe și designul de sunet de Ioan Filip și Dan Ștefan Rucăreanu.

,,Monștri.” este o producție Parada Film și Wearebasca, realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și în colaborare cu Societatea Română de Televiziune.O poveste controversată și actuală, pusă în scenă de oameni extrem de talentați.

Cadrele sunt interesant alese, iar prezentarea acțiunii în trei tablouri este inedită. În prima parte ne este prezentată Dana, în tabloul al doilea Arthur, iar în ultimul tablou avem ocazia să îi vedem pe cei doi împreună, puși în situația de a se confrunta fiecare cu propriile acțiuni, și de a lua anumite decizii.

Un alt lucru care mi-a captat atenția a fost dimensiunile proiecției și modul de încadrare al acțiunii. Pe tot parcursul filmului dimesiunile se schibă, pornind de la o încadrare pe mijloc și evoluând la cea pe tot ecranul.

Este unul dintre cele mai bune filme românești ale anului, atât povestea cât și interpretările actorilor fiind realiste, actuale, sincere și emoționante.Judith State și Cristian Popa sunt actorii care dau viață acestor personaje controversate. Sunt extrem de talentați și pe tot parcursul filmului mi-au captat atenția prin emoția pe care o transmit constant publicului.

Personajele întregii producții sunt interesant alese, dar și specifice vieții de zi cu zi. Taximetristul îngâmfat, vecinul băgăcios, bunica cu gândire învechită și alte caractere, oferă doza de autenticitate filmului, evidențiind că lumea nu este perfectă și că fiecare dintre noi trebuie să se confrunte zi de zi cu ea.

Din punctul meu de vedere, povestea filmului este una controversată, dar care evidențiază realitatea din zilele noastre. Este un film foarte bun și felicit întreaga echipă atât pentru inițiativă, cât și pentru rezultat.

Mesajul pe care doresc să-l transmită este de reținut: Iubirea nu naște monștri.Filmul are premiera în cinematografele din țară pe 27 septembrie și îl recomand cu caldură!

With love,
Cristian ❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s