‭Lazzaro cel fericit/ Lazzaro felice‬

Inspirat dintr-un caz real petrecut într-un sat izolat din Italia anilor ‘80, în urma căruia au fost descoperiți 50 de muncitori exploatați de o familie de aristocrați, cel de-al treilea lungmetraj al lui Alice Rohrwacher, „Lazzaro cel fericit” /„Lazzaro felice”, ajunge pe marile ecrane din România din 26 iulie, distribuit de Independența Film.Câștigător a 14 premii la cele mai importante festivaluri de film, printre care se regăsesc cele de la Cannes, Sitges și Rotterdam, „Lazzaro cel fericit” /„Lazzaro felice” spune într-o manieră postmodernistă o emoționantă poveste despre despre servitute, al cărei erou are un singur țel – acela de a-i ajuta pe ceilalți, în detrimentul propriei persoane.Lansat la Cannes 2018, unde a și câștigat premiul pentru cel mai bun scenariu, „Lazzaro cel fericit” /„Lazzaro felice” a avut parte de o primire călduroasă, atât din partea publicului, cât și a presei de specialitate:
„O fabulă seducătoare a Italiei rurale cotropită de modernitate” – The Guardian
„Acest basm modern devine instant un film de referință” – The New York Times
„O călătorie spirituală ce transformă filmul lui Alice Rohrwacher într-un mister alegoric unic” – IndieWireTraiul idilic din Inviolata (Italia) este dominat de “Regina țigaretelor”, marchiza Alfonsina de Luna. Ea este proprietara unei plantații de tutun, unde trudește Lazzaro, un tânăr din cale-afară de naiv. Considerat adesea redus mintal de către consăteni, Lazzaro se împrietenește cu Tancredi, fiul marchizei, un june nobil înzestrat cu o imaginație debordantă. Acesta are nevoie de ajutorul lui Lazzaro pentru a-și înscena răpirea. Lucrurile se complică atunci când apare poliția, descoperind comunitatea de sclavi din Inviolata. Dar prietenia dintre cei doi este atât de importantă încât Lazzaro călătorește prin timp și spațiu pentru a-și regăsi amicul din adolescență.

„Lazzaro cel fericit”/ „Lazzaro felice” împletește elemente de basm cu comentariul social, în care se regăsesc din plin referințe biblice și din mitologia universală, făcând apel la elementele recognoscibile ale cinematografiei clasice italiene.Născut în 1998, în Orvieto (Italia), Adriano Tardiolo, actorul ce îl interpretează pe Lazzaro, a fost ales în urma unui casting realizat prin licee, din peste cei 100 de tineri care au dat probe. El este un actor neprofesionist și a acceptat rolul în urma întâlnirii cu autoarea filmului, Alice Rohrwacher.

Din distribuție mai fac parte și Luca Chikovani, Alba Rohrwacher, Sergi Lópoz, Natalino Balasso și alții.

Aceștia fac o treabă excepțională, reușind să aducă spectatorul în lumea lor și integrandul în acțiunea poveștii.Din punctul meu de vedere, această peliculă este una dintre cele mai bune ale lunii iulie. Personal am apreciat cadrele din natură și oraș, deoarece acestea reușesc să ofere autenticitate integrând spectatorul în poveste. De asemenea, detaliile “fac diferența”. Ținutele actorilor, casele specifice zonei, dar și multe altele au reușit să mă convingă cu adevărat de veridicitatea filmului.

Pelicula este una tristă, emoționantă, ce te face să te gândești la societatea în care trăim și la cruzimea oamenilor.,,Lazzaro cel fericit” are premiera în România pe 26 iulie și este distribuit de Independența Film.

With love,
Cristian ❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s