Regele leu/ The Lion King

“Regele leu”/ “The Lion King” este cea mai noua producție Walt Disney Pictures distribuită de Forum Film România.Disney a lansat anul acesta 2 remake-uri extraordinare până acum: Dumbo și Aladdin. Acestea au fost impecabil realizate, cu efecte live-action impresionante, lucru ce le-a garantat locul 1 in box office-ul internațional. Un lucru minunat este că poveștile celebre cu care au copilărit foarte mulți oameni sunt aduse în actualitate și prind viață cu ajutorul celor mai noi tehnologii folosite pentru realizarea noilor pelicule.

În luna iulie Disney ne încânta privirile cu “Regele leu”, o legendă ce are o poveste autentică reinterpretată și mult așteptată de oamenii de toate vârstele.În acest remake live-action, Disney ne poartă într-o nouă călătorie în savana africană, acolo unde se naște un viitor rege. Tânărul leu Simba îl venerează pe tatăl său, regele Mufasa și își asumă rolul de viitor conducător. Însă, nu toți cei din regat se bucură de venirea pe lume a puiului de leu.

Scar, fratele regelui Mufasa și fost pretendent la tron, are propriul plan în legătură cu viitorul ținutului. Lupta pentru autoritate și putere în regatul din Pride Rock este plină de trădare, dramă și tragedie, iar micul Simba ajunge să fie exilat. Cu ajutorul unor noi prieteni neobișnuiți și haioși, Simba va lupta pentru a-și lua înapoi ceea ce este de drept al lui, tronul din savana africană.Producția suprinde atât prin poveste cât și prin imagini și acțiune. Pentru realizarea filmului au fost folosite animale adevărate, lucru uimitor, pentru că toate animalele din film sunt animale sălbatice foarte greu de controlat.

Atât cadrele de ansamblu cât și cele detaliate cu animalele sau peisajele se completează perfect și rezultă o producție live-action impecabilă ce suprinde plăcut spectatorul în fiecare minut.Animalele care apar în film sunt superbe, însă fără vocile din spatele lor, pelicula nu ar fi completă. Actorul James Earl Jones și-a împrumutat vocea pentru Mufasa, la fel ca în filmul original din 1994. Tânărul leu Simba este interpretat de Donald Glover, iar Beyoncé o interpretează pe Nala, prietena din copilărie a lui Simba, care îi devine apoi parteneră. Alte vedete care și-au împrumutat vocile sunt Chiwetel Ejiofor, Billy Eichner, John Kani, Seth Rogen, Alfre Woodard, Keegan-Michael Key, JD McCrary, John Oliver, Florence Kasumba, Eric André și Shahadi Wright Joseph. Ei au fost aleși perfect, vocile lor fiind foarte potrivit alese pentru fiecare personaj în parte.Echipa care a stat în spatele acestui remake este una impresionantă. Regizorul filmului este Jon Favreau care are în palmares realizări precum “Iron Man”, “Avengers”, “Cartea Junglei”, “Spider-Man”, “Star Wars” dar și multe altele. Este unul dintre cei mai buni regizori ai tuturor timpurilor și fiecare producție cu semnătura lui devine instant un real succes.Scenariul este scris de Jeff Nathanson, Brenda Chapman, Irene Mecchi, Jonathan Roberts și Linda Woolverton, iar producătorii sunt John Bartnicki, Debbi Bossi, Jon Favreau, Karen Gilchrist, Tom C. Peitzman, Thomas Schumacher, Jim Shamoon, Jeffrey Silver, David H. Venghaus Jr. și Mario Zvan.

Echipa are un număr impresionant de oameni, mare parte având reușite notabile în cinematografie. Ei formează o echipa imbatabilă și realizează un film așa cum nu s-a mai văzut, care depășește toate așteptările și demonstrează că celebra poveste Disney va fi nemuritoare.Din punctul meu de vedere, “Lion King” este unul dintre cele mai așteptate filme ale anului și cu siguranța se clasează pe lista celor mai bune din toate timpurile.

Filmul va rula în versiunea 3D, IMAX 3D, atât subtitrat cât și dublat în limba romană. Personal recomand formatul IMAX 3D întrucât efectele și imaginile sunt mult mai fascinante și te captează instant în poveste.Recomand cu caldură acest film tuturor iubitorilor de productii live-action, musical, aventură și dramă. Va fi un film pentru gusturilor tuturor și va satisface în totalitate atât copiii cât și adulții.“Regele leu” are premiera în cinematografele din întreaga țară pe 19 iunie.

With love,
Cristian ❤

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s