Omul Păianjen: Departe de casă/ Spider-Man: Far From Home

“Omul Păianjen: Departe de casă”/ “Spider-Man: Far From Home” este noul film distribuit de InterComFilm Distribution în România.Când Peter Parker și prietenii săi pleacă în vacanță în Europa, dornici de distracție și relaxare, nici prin cap nu le trece ce va urma: o amenințare iminentă pune lumea în pericol și, pentru că alți super-eroi nu sunt disponibili, Spider-Man este chemat neîntârziat la datorie, vrând-nevrând. Super-eroii nu au concediu!Peter ar vrea să se abțină o vreme de la fapte eroice, dar, când Nick Fury, fostul şef al S.H.I.E.L.D. și fondatorul Răzbunătorilor, îl vânează pas cu pas, nu e ca și cum ar avea de ales. Ceea ce se anunță a fi o vacanţă relaxantă se transformă în cea mai mare aventură de până acum, de succesul căreia depinde chiar soarta lumii. Îi așteaptă poveşti romantice, surprize comice, dar și întâlniri primejdioase cu creaturi inter-dimensionale.După evenimentele din “Avengers: Infinity War” şi “Avengers: Endgame”, Creaturile celor patru elemente fundamentale (pământul, aerul, apa şi focul) revin în forță, punând sub semnul întrebării existența omenirii. Mai mult împins de la spate, Peter trebuie să-și asume rolul de super-erou și în deplasare. Aliat îi este Quentin Beck / Mysterio (interpretat de Jake Gyllenhaal), un super-erou dintr-o altă dimensiune și este pus pe anihilat creaturile malefice.A venit vremea ca Spider-Man, super-eroul din vecini, să demonstreze că s-a maturizat și că poate prelua imensa responsabilitate pe care i-a lăsat-o moștenire mentorul său, Tony Stark alias Iron Man.Și costumul lui Spider-Man se actualizează, eroul având acum un nou look. De fapt, Peter îmbracă nu mai puțin de patru costume, celui deja consacrat adaugându-i-se și unele extra-sofisticate, ce combină elemente vechi şi noi din mitologia Spider-Man şi universul super- eroilor. De exemplu, acum Spider-Man poate să-şi proiecteze plasele din mai multe puncte, lansatoarele fiind mai mici şi perfecţionate.Regizorul filmului este Jon Watts, care a realizat și “Spider-Man Homecoming” (2017), iar scenariul îl semnează Chris McKenna & Erik Sommers, având drept sursă de inspirație o carte MARVEL cu benzi desenate de Stan Lee şi Steve Ditko.

Distribuția îi include pe Tom Holland (câștigătorul premiului BAFTA Rising Star în 2017), Samuel L. Jackson (care reia rolul lui Fury pentru a 12-a oară), Zendaya, Cobie Smulders, Jon Favreau (unul dintre motoarele seriei încă de la primul episod al francizei, pe care l-a şi regizat, “Iron Man”), Marisa Tomei (laureată cu Oscar) şi Jake Gyllenhaal (care are în palmares o nominalizare la Oscar și mai multe nominalizări la Globurile de Aur). Filmările s-au realizat la Londra, Cehia și New York. Sediu al producţiei au fost studiourile Warner Bros. Leavesden, de lângă Londra, unde a fost recreată Veneţia şi anumite locuri din Berlin sau zona rurală din Mexic.

Cadrele și imaginile de ansamblu sunt absolut superbe. Gama variata de monumente și peisaje ale orașelor oferă o diversificare minunată, care îl trece pe spectatorul în 129 de minute prin topul celor mai frumoase orașe din lume.Scenografia și efectele speciale sunt impresionante.

Spectatorul este captat în poveste și trăiește la intensitate maxima atât cascadoriile super-eroilor cât și lupta forțelor dintre bine și rău.

Coloana sonoră este alesă potrivit, creându-se atmosfera dorită: una de vacănță sau una intensă de lupte.Din punctul meu de vedere, peisajele și imaginile sunt absolut superbe, efectele speciale sunt așa cum ne așteptam, iar carisma și talentul actorilor sunt cele care oferă punctul central al filmului.

Recomand filmul tuturor pasionaților de filme de acțiune și cu super-eroi.“Omul Păianjen: Departe de casă” are premiera în România pe 5 iulie în format 3D, IMAX 3D și 4DX.

With love,
Cristian ❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s