Favorita/ The Favourite

Așa se intitulează noua peliculă adusă pe marile ecrane de Odeon Film.
Cu un Glob de aur în palmares din cele 3 nominalizări și cu alte 10 la Oscar, “The Favourite” ne prezintă o poveste istorică incredibilă, un film biografic de excepție unde tensiunea, comedia și drama sunt combinate perfect, astfel că rezultatul final este unul extrem de apreciat.the-favourite-982921l-1600x1200-n-93e96139
Am așteptat să vizionez întregul film odată cu apariția primului trailer, iar obținerea unui glob de aur de Olivia Colman pentru cea mai buna actriță mi-a accentuat curiozitatea față de peliculă.

Pretențiile mele au crescut odată cu aflarea nominalizărilor la premiile Oscar, însă ceea ce am vizionat mi-a depășit cu mult așteptările.

Un film impresionant, cu actori extrem de talentați, ținute perfecte și o poveste captivantă.
Începutul secolului al XVIII-lea. Anglia este în război cu francezii. Cu toate acestea, cursele cu rațe și degustarea de ananas sunt activități care prosperă. Fragila regină Anne (Olivia Colman) ocupă tronul, iar prietena ei, Lady Sarah (Rachel Weisz), guvernează țara în locul ei, în timp ce are grijă de sănătatea și de caracterul schimbător al Annei. Atunci când Abigail (Emma Stone) sosește la palat în postura de servitoare, farmecul ei o cucerește pe Sarah, care o ia sub aripa ei.

Astfel, Abigail întrevede o șansă de a se întoarce la rădăcinile ei aristocratice. În timp ce problemele politice devin destul de consumatoare pentru Sarah, Abigail descoperă oportunitatea de a deveni însoțitoarea reginei. Prietenia lor înfloritoare îi oferă șansa să-și îndeplinească ambițiile și nu va lăsa nicio femeie, bărbat, politică sau iepure să îi stea în cale.

Cadrele și imaginile sunt perfect contopite, creând un film de excepție. Castelul, rochiile purtate, decorurile, toate acestea sunt detaliile care au reușit sa ridice acest film la un alt nivel.

Incontestabilă este și interpretarea actrițelor Emma Stone, Rachel Weisz și Olivia Colman care își merită nominalizările pe deplin, interpretându-și rolurile perfect.

Din punctul meu de vedere, “The Favourite” este un film de neratat. Îl recomand tuturor atât pentru poveste cât și pentru detaliile care duc producția la nivelul unui film de Oscar.

Filmul poate fi vizionat începând cu data de 22 Februarie în cinematografele din întreaga țară.

With love,

Cristian

3 comentarii Adăugă-le pe ale tale

 1. Cătălina Lupu spune:

  Mulțumesc pentru sugestie! Cu siguranță voi merge să îl vizionez.

  Apreciază

 2. Ilinca Popescu spune:

  Super articol ❤️

  Apreciază

 3. Cristina Radu spune:

  Abia aștept să îl văd ❤️

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s