Calmul dinaintea furtunii/ Serenity

“Serenity”/ “Calmul dinaintea furtunii” este cel mai nou film scris și regizat de bine cunoscutul Steven Knight (Locke, Taboo, Peaky Blinders), nominalizat la Oscar, și produs de Greg Shapiro, laureați cu Oscar.
img_1171
Filmul spune povestea misterioasă a unui căpitan de vas de pescuit (Matthew McConaughey), al cărui trecut e pe cale să-i distrugă viața liniștită de pe o insulă caribiană, și să-l arunce într-o nouă realitate în care nimic nu este ceea ce pare a fi. Acel moment este declanșat de apariția în peisaj a fostei soții a acestuia (Anne Hathaway) care reintră în viață lui cu o nevoie disperată de ajutor.
img_1656
Pe lângă protagoniștii laureați cu Oscar: Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club) și Anne Hathaway (Les Miserables), distribuția acestui film este completată de Jason Clarke, Diane Lane și Djimon Hounsou.

Pelicula ne introduce în lumea lui Baker Dill, un căpitan de vas de pescuit, recent retras pe o insula din Caraibe pentru a scăpa de fantomele trecutului. Dar calmul existenței sale este perturbat de apariția fostei sale soții, Karen Zariakas, care îl localizează pentru a-i cere o mică favoare pe care acesta nu o poate refuza. De aici întregul film prinde contur și se transformă într-un thriller extrem de sexy, cu scene fierbinți, intrigă, relații spulberate, răsturnări de situație și acțiune intensă. De asemenea filmul poate fi văzut și din perspectiva unui neo-noir autentic, transpus în zilele de astăzi dar păstrând în același timp atmosfera specifică acestor timpuri de producții cinematografice.

Cadrul creat de Steven Knight este unul menit să atragă ochiul privitorului din primele minute și să te țină curios până la final, acesta fiind unul dintre atuurile lui Knight ca regizor. Distribuirea lui McConaughey și a lui Hathaway în rolurile principale nu este întâmplătoare, aceștia lucrând anterior împreună și în extrem de apreciatul “Interstellar”, iar chimia dintre ei chiar funcționează.

Va recomand să mergeți la “Serenity”/ “Calmul dinaintea furtunii”, mai ales dacă vă plac thrillerele stilizate, cu scene intense și acțiune dinamică.

Filmul intră în toate cinematografele din România pe 1 februarie 2019 și este distribuit de Ro Image și Prorom.

With love,

Cristian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s