Donbass

DONBASS este cel mai nou film distribuit în România de Digital Cube Production Studio.

Povestea filmului este una unică, pusă în scenă de Sergei Loznitsa care a obținut premiul pentru regie al secţiunii Un Certain Regard. Când războiul este numit pace, când propaganda este rostită ca adevăr, când ura este declarată iubire, viața însăși începe să semene cu moartea. Sergei Loznitsa oferă un ghid practic pentru supraviețuirea în infern. În acest caz, infernul se numește Donbass – regiunea ucraineană în care bandele criminale, trupele paramilitare și armata rusă se luptă în stradă. Teama și suspiciunile pun stăpânire pe viețile tuturor. Unde se termină realitatea și cum te poți feri de Fake News?
img_1609
În Donbass, o regiune din estul Ucrainei, un război hibrid este în plină desfăşurare: pe lângă conflictul armat, zona este afectată de jafuri generalizate. În Donbass, războiul este considerat iubire, propaganda este egală cu adevărul, iar ura este considerată dragoste. În centrul atenţiei nu se află doar această regiune sau această ţară, ci umanitatea şi civilizaţia în general. În centrul atenţiei se află fiecare dintre noi.

“Donbass” este propunerea Ucrainei la Oscar 2019, talentatul Sergei Loznitsa reușind să suprindă publicul plăcut. Sergei a realizat in ultimii ani documentare precum The Trial (2018), Victory Day (2018), Austerlitz (2016), The Event (2015), dar și lungmetraje cum ar fi Donbass (2018), A Gentle Creatur (2017), In the Fog (2012) dar și multe altele.

O co-producție Germania, Ucraina, Franța, România, Olanda din 2018 cu o durată de 110 minute.

Actorii pe care îi întâlnim în film sunt Boris Kamorzin, Valeriu Andriuță, Tamara Yatsenko, Liudmila Smorodina, Olesya Zhurakovskaya, Sergei Russkin, Petro Panchuk, Irina Plesnyaeva, Zhanna Lubgane, Vadim Dobuvsky, Alexander Zamurayev, Gerogy Deliev.
Am avut plăcerea să vizionez această minunată pelicula pe data de 28 Ianuarie la Avanpost Digital Cube Production Studio. Recunosc faptul că am fost total impresionat de locație, ambientul fiind unul foarte cool. Studiourile și sălile de difuzare au fost de excepție, sonorizarea dar și calitatea proiecție fiind atuu-ul central.
“Donbass” este o dramă autentică presărată cu istorie, unde ne sunt prezentate întâmplări și acțiuni care au loc în orașul Donbass. Vă recomand acest film.

Din 1 februarie filmul va putea fi vizionat în cinematografe.
“DONBASS” este distribuit în România de Digital Cube Production Studio.

With love,

Cristian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s