Glass

„Glass” este cel mai nou film distribuit de CineForum în România.
Am avut deosebita plăcere de a participa la avanpremiera filmului care a avut loc miercuri seara la Cinema City în sala T IMAX, și cu această ocazie mulțumesc minunatei Patricia Mihail din echipa Ranevents Comm pentru invitație!
„Glass” reprezintă reîntoarcerea lui M. Night Shyamalan în scaunul de regizor, pelicula ce reunește cele mai cunoscute și plăcute personaje ale acestuia. Este vorba de David Dunn (Bruce Willis) si Elijah Price (Samuel L. Jackson) din filmul „Unbreakable” din 2000 si Kevin Wendell (James McAvoy) din filmul “Split” din 2016. Acțiunea se desfașoară în urma evenimentelor petrecute în cele doua pelicule, și asistăm la întâlnirea dintre cele trei personaje, care acum se află într-o clinică de psihiatrie.
Personajul nou in această ecuație este Dr. Ellie Staple, interpretată foarte convingator de Sarah Paulson. Ea este una din actrițele mea preferate din toate timpurile și nu este nici o surprindere faptul că joacă cu excepție în filmul “Glass”, film demn de box-office.

Cu toții știm că atât „Unbreakable” cât și „Split” nu se termină într-o notă pozitivă, astfel încât o continuare pentru cele doua este mai mult decât bine venită, iar faptul că aceste trei personaje extrem de ofertante au fost aduse împreuna în același cadru, mi se pare punctul forte al filmului. Interacțiunea dintre ei este extrem de bine gândită și pusă în aplicare, personajele negative parcă se completează unul pe altul, fiecare dintre ei reprezentând „răul” într-o formă unică și irepetabilă.
Producția îi aduce în prim plan pe Sarah Paulson (Ellie Staple), Samuel L. Jackson (Elijah Price/ Domnul Glass), Bruce Willis (David Dunn), James McAvoy (Kevin Wendell Crumb) și mulți alții.

Regizorul și scenaristul filmului este M. Night Shyamalan, renumit pentru thrillerul psihologic „The Sixth Sense”, “Unbreakable” dar și pentru filmul emoționant “Praying with Anger”. “Glass” nu se lasă mai prejos față de cele enumerate mai sus și consider că va fi unul dintre cele mai apreciate filme ale primăverii.

Povestea filmului este una extrem de interesantă. Producția mi-a captat atenția încă de la apariția trailerului și am savurat fiecare secvență pe parcursul difuzării filmului. Finalul filmului este unul neașteptat. Intriga pune stăpânire pe spectator încă de la primele secvențe și reușește să capteze atenția prin poveste.

Cadrele, imaginile și sunetele sunt sincronizate perfect, oferind unele dintre cele mai importante detalii ale filmului.

Pentru o experiență mult mai palpitantă vă sfătuiesc să vizionați filmul în sălile IMAX. Experiența este una mult mai antrenantă, integrând spectatorul in film.

Din punctul meu de vedere, “Glass” este unul dintre cele mai bune filme ale primăverii și povestea acestuia este una foarte palpitantă.
Filmul va putea fi vizionat în cinematografele din întreaga țară începând cu data de 18 Ianuarie 2019. Este un film pe care îl recomand atât persoanelor pasionate de producții SF cât și doritorilor de filme de calitate.

With love,

Cristian ❤️

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s