Tranzit/ Transit

“Tranzit” este drama care deschide seria filmelor distribuite de Independența Film in anul 2019.

Un film superb care are la baza romanul omonim al Annei Seghers, scris în exil in anul 1942. Povestea filmului este una foarte tristă. În timpul invaziei naziste, Georg fuge din Parisul asediat, asumându-și identitatea unui autor mort ale cărui acte le posedă. Blocat în Marsilia, o întâlnește pe Marie, o tânără femeie care își caută soțul dispărut, pe nume Weidel, exact bărbatul a cărui identitate o folosește acum Georg.

“La fel ca opera sa de până acum, cel de-al patrulea film al regizorului este elegant, plin de ingeniozitate și de provocări intelectuale.”, a declarat Screen Daily, după premiera de la Berlinale.

Actorii Franz Rogowski (Georg) și Paula Beer (Marie) reușeșc sa ne ducă in lumea lor. Cei doi își joaca rolurile cu excepție și reușesc sa impresioneze publicul prin unicitatea pe care le-o oferă personajelor.

In film se vorbește atât in limba franceza cât și germana, un lucru care m-a surprins plăcut.

Cadrele sunt atât din Germania cât și din Franța și reușesc sa completeze perfect o imagine a anilor 40’.
Locurile in care s-au filmat scenele sunt parte din cartierele istorice ale Franței, iar costumele personajelor sunt de epoca. De asemenea, mașinile și navele ne duc cu gândul la Cel de-al doilea Război Mondial. Aceste detalii mi-au captat atenția și au reușit sa ma integreze in film, sa fiu alături de personajele anilor 40’.

Scenariul și regia apartin talentatului Christian Petzold, care face o treaba excelenta cu aducerea poveștii preluate din romanul Annei Seghers pe marile ecrane, intr-o maniera așa cum nu se putea mai bine. Christian Petzold este un scenarist apreciat in lumea cinematografică, talentul lui fiind unul vizibil in cele 4 filme lansate pana acum.

O poveste minunata de dragoste care se înfiripa la prima vedere ne este expusă in film alături de marile probleme ale acelei perioade, precum invazia nazistă și emigratul. Recomand acest film atât pentru pasionații de productii romantice cât si pentru cei care iubesc dramele.

Filmul poate fi vizionat in cinematografe din 4 Ianuarie și este distribuit in România de Independența Film.

With love,

Cristian

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s